OPEN DAG

Zaterdag 16 juni houden wij een open dag. Deze dag organiseert ANV Het binnenveld een leuke fietstocht langs diverse boerderijen die de deuren open zetten voor belangstellenden.

U bent bij ons van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Om 10.30 uur gaan de kippen naar buiten, dat is altijd mooi om te zien.

Wat is er bij ons te doen:

  • praatje met de boer
  • kijken bij de biologische kippen, bij het eieren verzamelen, de overdekte uitloop en de uitloopweide
  • uitleg over meerdere aspecten van legkippen
  • kuikentjes bewonderen
  • de imker zal een gedeelte van de dag aanwezig zijn om te vertellen over bijen
  • Wagenings Wijngoed met presentatie van biologische streekwijn
  • speurtocht voor kinderen
  • kijkje nemen in de boerderijwinkel
  • en natuurlijk het proeven van eitjes, honing, sap en andere lekkernijen onder het genot van koffie, thee of limonade

informatie over de fietstocht  vindt u op  www.anvhetbinnenveld.nl

Scharrelkaatje

Heel vervelend!

Deze zomer hebben wij, zoals wij al jaren doen, Scharrelkaatje laten maken van onze scharreleieren. Helaas is er toen in het productieproces iets mis gegaan bij de producent. Deze zending is niet lekker en korrelig.

De producent heeft een nieuwe partij voor ons gemaakt en deze smaakt weer als vanouds.

Als u een pot van de verkeerde zending heeft gekocht (tht juli 2018) kunt u een nieuwe pot afhalen bij ons in de winkel.

recept kippensoep

image1 (1)Regelmatig krijgen we de vraag naar een recept van kippensoep gemaakt met een soepkip uit onze winkel. Dit is ons recept:

Nodig:
1 soepkip, prei, wortel, ui, verse kruiden bv maggi, peterselie of selderij,vermicelli, zout en peper.
De soepkip zet je op in een grote pan met water, schep het schuim er af. Voeg de in stukken gesneden groenten en de kruiden toe. Laat de bouillon 3 uur trekken. Haal de kip er uit. Snij al het kippenvlees in kleine stukjes in en bewaar deze. Zeef de bouillon. Voeg de vermicelli en een in hele fijne ringetjes gesneden prei toe.Voeg als laatste het kippenvlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en zo nodig extra kruiden.