De kippen

Onze scharrelkippen worden zo goed mogelijk verzorgd. Ze lopen vrij rond in de stal met onbeperkte mogelijkheden tot scharrelen en het nemen van een stofbad in het strooisel in de scharrelruimte. Onze scharrelstallen bieden zitstokken om op te rusten en ruime legnesten waar de kip rustig zijn eitje kan leggen. Het klimaat wordt in de stallen continu gecontroleerd en bijgestuurd door een klimaatcomputer zodat de kippen altijd een prettig klimaat met voldoende frisse lucht hebben.
Het voer is van optimale kwaliteit en GMO-vrij. De kippen krijgen regelmatig luzerne-stro aangeboden.
Onze kippen worden gehouden volgens de richtlijnen van IKB en KAT. Het welzijn van de kip en de hygiëne wordt hier mee gegarandeerd.

In twee stallen houden wij biologische kippen. Deze kippen hebben meer ruimte in de stal en overdag toegang tot een overdekte uitloop. Nadat ze hun biologische eieren gelegd hebben mogen ze vanaf elf uur ook rondscharrelen in de uitloopweide. Biologische kippen krijgen uitsluitend biologisch voer.
Naast de overdekte uitloop en de biologische uitloopweide hebben de kippen nog een aantal extra voorzieningen. Dit zijn o.a. speciale blokken in de stal om de snavels te schuren, er wordt regelmatig luzerne-stro in de scharrelruimte  gezet. De kippen vinden het fijn om daar aan te pikken. In de uitloopweide zijn speciale schuilplaatsen geplaatst voor de kippen. Onze biologische kippen voldoen aan alle eisen van SKAL en KAT.