eierenverkoop

Op dit moment hebben wij toestemming van de NVWA om via de automaat eieren te verkopen van een collega buiten de 10-kilometerzone van de met vogelgriep besmette bedrijven. Wijzelf vallen in dit gebied, we zitten op ongeveer 9 km.

De scharreleieren die nu in de automaat zitten, hebben we gekocht via onze eigen eierhandelaar. De kippen die deze eieren hebben gelegd krijgen hetzelfde voer als onze eigen kippen, daar hebben we speciaal op gelet. Deze eieren hebben een ander stempel omdat ze van een ander bedrijf komen, ook zullen ze wat meer wisselen van maat. wij zoeken onze eieren altijd extra uit, dat kan nu helaas niet.

Op dit moment lukt het nog niet om biologische eieren aan te kopen.

Al met al zijn het onzekere tijden met name rond Lunteren. De situatie kan elk moment weer veranderen. We zijn blij dat we u op dit moment deze scharreleieren kunnen aanbieden,  heeft u vragen kunt u ons appen of bellen.

Anton en `Hetty van Steenbergen

Anton 06-51454886

 

 

recept kippensoep

image1 (1)Regelmatig krijgen we de vraag naar een recept van kippensoep gemaakt met een soepkip uit onze winkel. Dit is ons recept:

Nodig:
1 soepkip, prei, wortel, ui, verse kruiden bv maggi, peterselie of selderij,vermicelli, zout en peper.
De soepkip zet je op in een grote pan met water, schep het schuim er af. Voeg de in stukken gesneden groenten en de kruiden toe. Laat de bouillon 3 uur trekken. Haal de kip er uit. Snij al het kippenvlees in kleine stukjes in en bewaar deze. Zeef de bouillon. Voeg de vermicelli en een in hele fijne ringetjes gesneden prei toe.Voeg als laatste het kippenvlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en zo nodig extra kruiden.